Direct naar de inhoud van deze pagina

Gratis leren reanimeren bij Weijs & Hooft opleidingen tijdens de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10

Op zaterdag 25 mei organiseert Radio 10 dj Rob van Someren samen met het Rode Kruis de landelijke Somertijd Reanimatiedag. Weijs & Hooft opleidingen doet mee aan deze dag en verzorgt die dag gratis workshops van 1 uur, waarin deelnemers de basis van het reanimeren leren. De workshop wordt gegeven in Bemmelstraat 2 Horst aan de Maas 5961HN en vindt meerdere keren plaats tussen:

11.00 en 12.00 uur
12.00 en 13.00 uur
13.00 en 14.00 uur
14.00 en 15.00 uur
15.00 en 16.00 uur

Inschrijven kan via www.radio10.nl/reanimatiedag

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 wordt georganiseerd. Radio 10 dj Rob van Someren over het initiatief: 'Ik combineer mijn radioprogramma met mijn baan als politieagent en in die functie maak ik regelmatig mee hoe belangrijk het is dat iedereen weet hoe je moet reanimeren. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat mensen niet weten wat te doen als ze in zo'n situatie terecht komen. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt: dan telt ├ęcht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!'

Het radio 10 programma Somertijd komt op zaterdag 25 mei tussen 12 en 15 uur live vanuit Paleis Soestdijk in Baarn. In het hele land worden op meer dan 20 plekken workshops reanimatie verzorgd. Ook dus in Horst aan de Maas hier verzorgt door Weijs & Hooft opleidingen met de instructeurs Ger Weijs en Maud Hooft als externe opleider van het Rode Kruis vinden wij het belangrijk dat iedereen kan reanimeren. Snel beginnen is van levensbelang. Wij hopen dat de mensen in Horst aan de Maas en omstreken even een uurtje tijd investeren om deze belangrijke vaardigheid te leren. Zodat je na deze dag weet wat je moet doen.

In Horst aan de Maas kunnen 200 aantal deelnemers meedoen. De dichtstbijzijnde andere mogelijkheid is in Weert.

Inschrijven kan via www.radio10.nl/reanimatiedag