Direct naar de inhoud van deze pagina

Kees Cligge

Ik heb er lol in

Kees Cligge

Voorzitter Grubbenvorst-Online en KBO St. Jan Grubbenvorst

"Ik kwam bij de KBO (Katholieke Bond van Ouderen) via een oude zakenrelatie. Hij belde me met de vraag over het penningmeesterschap bij de KBO. Na een paar bijeenkomsten met het KBO bestuur ben ik gevraagd voorzitter te worden. Vanaf 2014 ben ik als zodanig actief. "

"Servaas Huijs, mede-oprichter van Stichting Kom erbij, nam in 2015 contact met me op. Servaas voorzag problemen doordat de overheid zich terugtrok en mensen geacht werden langer thuis te blijven wonen. Hij zocht naar mensen en organisaties die samen met hem wilden bouwen aan een netwerk waar mensen elkaar konden treffen, informatie konden vinden, hulp konden vragen of aanbieden.

De vraag die we ons stelden was: wie is de doelgroep van dit netwerk. Uit discussieavonden met inwoners uit Grubbenvorst bleek dat eigenlijk iedere Grubbenvorstenaar tot de doelgroep hoort. Verdere uitwerking van deze conclusie leidde tot het scheppen van een digitaal platform. En zo is de Stichting Grubbenvorst-Online geboren waar ik voorzitter van werd."

Kees Cligge (74) werkte voor zijn pensioen als registeraccountant. Al in de zeventiger jaren is hij zich gaan verdiepen in de digitale mogelijkheden ter ondersteuning van zijn controlewerk. Zijn cli├źnten maakten gebruik van computerprogramma's en hij wilde begrijpen hoe dat werkte. Voor zijn werkgever heeft hij als vakdocent in- en extern trainingen ontwikkeld en gegeven op gebied van controle-aanpak en computergebruik.

"Ik heb mijn hele leven veel uren gemaakt. Ik woon vanaf 1972 in Grubbenvorst. Na mijn afstuderen in 1975 heb ik wel diverse functies in het dorp mogen bekleden (Stichting Katholiek Onderwijs, buurtvereniging en kerkmeester) maar dat was op den duur niet meer met mijn werk te combineren. Pas na mijn pensioen heb ik het vrijwilligerswerk weer kunnen oppakken. Ik houd van bezig zijn. Voor Grubbenvorst-Online is van belang dat ik de ontwikkelingen volg en kennis van zaken heb als ik met partijen moet onderhandelen en gebruikers moet ondersteunen. Het houdt me scherp en ik heb er lol in, ook als het weleens tegen zit. We hebben inmiddels al veel deelnemers aan Grubbenvorst-Online. Daar zijn we trots op."

"Ik zou graag collega-vrijwilligers hebben bij Grubbenvorst-Online die ervaring hebben met en weten wat je met digitale systemen kunt. Daarnaast zijn we op zoek naar kwartiermakers, mensen die mensen kennen en met elkaar in contact kunnen brengen. Met Grubbenvorst-Online kunnen we deze kwartiermakers ondersteunen en dat doen wat aansluit bij vragen van mensen, verenigingen en ondernemers."

Voor meer informatie: www.grubbenvorst-online.nl

Interviewer: Helen Eggenkamp


Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen