Direct naar de inhoud van deze pagina

Lilian Osther

Passie voor tennis en voor ontwikkeling kinderen

"Passie voor tennis tekent mijn leven en ik vind het belangrijk om kinderen actief te krijgen. Twee redenen voor mij om deel uit te maken van de jeugdcommissie Tennis Club Grubbenvorst (TCG)," aldus Lilian Osther. "Samen vorm ik met vier andere vrouwen deze commissie. Ons doel was in 2016 de jeugdafdeling nieuw leven in te blazen en dat is ons gelukt. Van dertig jeugdleden toen zijn we gestegen naar bijna tachtig jeugdleden nu en daar zijn we trots op".

Hoe hebben jullie de ledenwerving aangepakt?

"We hebben een plan bedacht met verschillende onderdelen erin. De eerste stap was dat we op de basisscholen twee gymlessen mochten vervangen door tennislessen. Kort na deze lessen hebben we op het tennispark een instuif gehouden, een soort open dag met een hapje en een drankje. De kinderen mochten daarna nog twee of drie keer meedoen aan een gratis training. Jeugdleden betalen het eerste jaar een all in contributie voor alle activiteiten, competitie en zomertraining. In het tweede jaar betalen ze volledige contributie maar krijgen een bijdrage van de club op de zomertraining. Wat ons heeft geholpen is natuurlijk dat we een fijn park hebben en een supergoeie trainer. We hebben vijf banen en een jeugdbaan. Voor de hele kleintjes veranderen we een baan in vier banen. Kinderen vanaf vier jaar kunnen al bij ons terecht."

Hoe binden jullie de nieuwe leden aan de vereniging ?

"Wij vinden het belangrijk dat kinderen op de baan competitie spelen en andere kinderen leren kennen. Om voor al onze jeugdleden een goede competitie te kunnen organiseren hebben we samenwerking gezocht met TC APOLLO uit Sevenum en TC HORST. We gaan samen proberen om jeugdleden van gelijk niveau een betere plaats in een team aan te bieden. Ik ben nu ook bezig om de regionale samenwerking te versterken en uit te breiden met andere clubs uit de omgeving van Venlo.

Naast tennisles leren wij de kinderen ook hoe ze zich dienen te gedragen op het park en welke omgangsvormen we van ze verwachten als ze op bezoek gaan bij een andere club."

Wie is Lilian Osther ?

Lilian Osther (61) is lerares op de basisschool De Samensprong te Grubbenvorst. Ze woont vanaf 1995 in Grubbenvorst en is haar hele leven al actief geweest als vrijwilliger bij diverse tennisclubs. Eerder was ze bij TCG secretaris. "Ik wil me allereerst inzetten voor de gemeenschap. Voordelen van vrijwilligerswerk is dat je nieuwe mensen leert kennen en in aanraking komt met nieuwe organisaties. Het geeft mij persoonlijk veel voldoening als activiteiten lukken en als ik zie dat kinderen zich ontwikkelen. Lid van de jeugdcommissie zijn betekent ook vasthouden en volhouden en af en toe de minder leuke kanten op de koop toenemen. En gelukkig, er zijn altijd weer leden die mee helpen als je ze vraagt bepaalde klusjes te doen."

Helen Eggenkamp, april 2019

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen