Direct naar de inhoud van deze pagina

Liz

Vrijwilliger zijn bij de JOL is leerzaam

De dertienjarige Liz uit Lottum is vrijwilligster bij vereniging JOL (Jeugd Ontspanningsvereniging Lottum). Zij kent de vereniging uit haar kindertijd toen ze nog wekelijks deelnam aan de activiteiten. Vanuit school is zij via een maatschappelijke stage als vrijwilligster blijven hangen. Ze besteedt ongeveer één uur per week aan de JOL. Ze geeft vooral begeleiding aan de kinderen tijdens de activiteiten. Soms wordt ze gevraagd door de oudere vrijwilligers om te helpen een activiteit voor te bereiden. Liz: ''Ik zorg er graag voor dat de kinderen het leuk hebben".

Verder zegt Liz dat ze er veel van leert en verwacht zij veel aan deze ervaring te hebben als ze later zelf moeder zal zijn. "Toch", zegt Liz, "valt het werken met kinderen soms tegen, bijvoorbeeld als zij niet goed luisteren of een spel niet begrijpen". Ondanks dat heeft ze er nog altijd veel plezier in.

Bij de JOL is men momenteel op zoek naar vrijwilligers. ''Als je zeker weet dat je met kinderen wilt werken kan je prima bij de JOL terecht. Je leert er veel van'' aldus Liz. "Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met kinderen te werken en hen een leuke tijd wil bieden, waarbij je hun veiligheid in het oog houdt."

Interviewer: Patrick Kleisterlee

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen